KONINGIN SOPHIE

Bezuidenhout, Den Haag

STADS­APPARTEMENTEN MET ONDERGRONDSE PARKEERPLAATSEN

In de Koningin Sophiestraat te Den Haag ligt het kantoorpand Sophiestaete 120 – 130. Dit kantoorpand heeft een omvang van ongeveer 7.000 m2 en bestaat uit 6 bouwlagen, een installatieruimte op het dak en een ondergrondse parkeergarage. Het kantoorpand wordt getransformeerd naar 66 appartementen met balkon, terras of tuin en 63 ondergrondse parkeerplaatsen. De appartementen zullen vanaf medio 2018 verhuurd worden in het midden en hoge segment.Tijdens de transformatie wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van bestaande onderdelen om zo de hoeveelheid bouwafval te beperken en daarmee een bijdrage te leveren aan een duurzame toekomst.

DE APPARTEMENTEN

Doorzonappartementen  

Doorzonappartementen op de begane grond van ca. 100 m2 hebben een tuin aan de voor- en achterzijde van de woning en een houten berging in de achtertuin. De appartementen op de verdiepingen krijgen een buitenruimte  van ca. 10m2 georiënteerd op het zuiden. Al deze appartementen (100 – 120 m2) beschikken over 2 of 3 slaapkamers, een keuken-woonkamer, een badkamer met inloopdouche en wc, een separaat toilet en een inpandige berging met aansluiting voor wasmachine en droger.

Eenzijdige appartementen 

De eenzijdig georiënteerde appartementen variëren in grootte (60-90 m2) en hebben 2 slaapkamers, een keuken- woonkamer, een badkamer met inloopdouche, een separaat toilet en een inpandige berging met aansluiting voor wasmachine en droger. Ook deze woningen krijgen een buitenruimte van ca. 10 m2. 

Maisonnettes 

Aan de achterzijde van het gebouw zijn twee maisonnette woningen (123 m2), gelegen op de begane grond en eerste verdieping. Deze hebben zowel een tuin aan de achterzijde met een houten berging, als een buitenruimte van ca. 10 m2 op de eerste verdieping.

PARKEREN

In de nieuwe situatie blijven er 63 parkeerplaatsen in de kelder. De parkeerplaatsen op het achter terrein komen te vervallen; daar komen de nieuwe tuinen voor de woningen op de begane grond. In opdracht van Villa Sophie is er uitvoerig onderzoek gedaan naar het aantal benodigde parkeerplaatsen voor zowel de bewoners als bezoekers – volgens de geldende parkeernormen van de Gemeente Den Haag. Met de 63 parkeerplaatsen in de kelder en 6 bezoekersparkeerplaatsen voorzien op straat is de parkeerdruk op piek momenten 70%. Daarmee blijft dit ruim onder de norm van 80% zoals gesteld in het “Parkeerprotocol” Den Haag.

Klik hier om het parkeeronderzoek te bekijken.

TOEKOMSTIGE SITUATIE

plattegrond

NIEUWE GEVELS

gevels